Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ernst Kuipers: ‘Marktwerking in de ziekenhuiszorg werkt allang niet meer’

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Zeven Nederlandse ziekenhuizen behoren dit jaar tot de top 200 van beste ziekenhuizen ter wereld, waaronder Erasmus MC. Daarnaast is het ziekenhuis het hoogst genoteerde Nederlandse ziekenhuis in de ranking World’s Best Smart Hospitals. Zorgvisie spreekt met bestuursvoorzitter Ernst Kuipers over de IC-capaciteit, de waarde van marktwerking en slagvaardige allianties. ‘De huidige uitdagingen vereisen meer urgentie en tempo.’
Ernst Kuipers, erasmus mc, umc, ziekenhuiszorg
Foto: Paul Tolenaar
Premium

Hoe kijkt u als zorgbestuurder

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. De marktwerking in de zorg is sowieso een complete farce. De markt is compleet vergeven aan de zorgverzekeraars en de Rijksoverheid reguleert de tarieven. Verder is de zorgverzekering ook nog gedwongen nering voor de burger en de polisprijs wordt bijna compleet bepaald door de Rijksoverheid. De zorgverzekeraars spelen wel wat met de knoppen en leggen de rekening hiervan uiteindelijk neer bij de zorgaanbieders door lagere tarieven en/of omzetplafond.
      Wel slim van het kabinet in 2006 om de uitvoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet bijna compleet bij de zorgverzekeraars neer te leggen. Deze zorgverzekeraars hebben niet of nauwelijks last van politieke veranderingen in de 2e en 1e Kamer en wil je dan wat gaan veranderen komen ze met het dreigement van rechtszaken en een vordering van 30 miljard euro vanwege inkomstenderving. Geniale zet!!!