Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Extra toezicht op nieuwe toetreders in zorg

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) houdt de komende anderhalf jaar extra toezicht op nieuwe toetreders onder de verpleeg- en verzorgingshuizen en in de gehandicaptenzorg, thuiszorg en kraamzorg.
Extra toezicht op nieuwe toetreders in zorg

Doel is vast te stellen of nieuwe toetreders voldoen aan wettelijke eisen zoals het hebben van een klachtenregeling, een zorgplan en medezeggenschap voor cliënten. Als dat niet het geval is, neemt de inspectie maatregelen.

Bewust maken

De inspectie deed vorig jaar ook al onderzoek naar nieuwe toetreders op de thuiszorgmarkt. Daaruit bleek dat veel partijen niet aan de eisen voldoen, met grote risico’s voor de kwaliteit van de zorg tot gevolg. Met de nieuwe campagne wil de IGZ nieuwe zorgbedrijven bewust maken van de voorwaarden voor verantwoorde zorg. Het eerste bezoek vindt plaats op 20 oktober 2010. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

IGZ: ‘Kwaliteit privéklinieken verbeterd’

IGZ: Kwaliteit thuiszorg moet beter

IGZ heft toezicht Atrium MC op

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

2 REACTIES

  1. bovengenoemde heeft helemaal gelijk,ik denk dat het allemaal anders moet sowieso meer loon voor alle zorgverleners,het is te gek voor woorden dat ons loon wordt opgeslokt door geldverspillende orginisatie’s, anderen het zware werk laten doen.Hoe lang pikken wij dit nog.Mensen wordt eens wakker.

  2. Lees alle reacties
  3. Het zou goed zijn, als het IGZ ook zou toezien op nieuwe en bestaande aanbieders van huishoudelijke verzorging. En op de gemeente die deze zorg inkopen. De huishoudelijk verzorgende werken nu voor een veel te laag salaris bij steeds “zwaarder”worden cliënten. Drug, alcohol, psygische problematiek zijn aan de orde van de dag. Een collega van mij zei laatst: ik durf mijn cliënt de rug niet toe te keren, ben bang om een klap op mijn hoofd te krijgen.
    En dan moet je 3 uur lang zo werken. We krijgen geen opleiding om met deze problemen om te gaan. Kortom: wie komt er op voor de o zo belangrijke huishoudelijk verzorgenden in Nederland. Zonder deze taak geen goede Thuizorg mogelijk!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.