Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Financiering nieuwbouw Topaz binnen

Zorgorganisatie Topaz heeft een meerjarige kredietovereenkomst getekend met BNG Bank. Het gaat om een vijfjarige afspraak voor de realisatie van nieuwbouw en renovatie van de panden van Topaz.
Financiering nieuwbouw Topaz binnen

Voor het huisvestingsplan van Topaz, met een looptijd tot en met 2018, is een investering gemoeid van 34 miljoen euro. Topaz investeert 10 miljoen euro uit eigen middelen. Met BNG Bank is een meerjarige afspraak gemaakt voor het financieren van de resterende 24 miljoen euro. Met dit bedrag realiseert Topaz zowel nieuwbouw als grote en kleine renovaties voor in totaal 9 locaties in de regio Zuid-Holland Noord. Met de aanpassingen speelt Topaz in op de actuele ontwikkelingen in de langdurige zorg, waarbij de overheid stimuleert dat ouderen langer thuis blijven wonen. Verblijf in een woonzorg- of verpleeg- en behandelcentrum wordt straks alleen nog vergoed voor mensen met een intensieve zorgvraag. Voor de panden betekent dit dat het woongedeelte geschikt moet zijn voor mensen met een intensieve(re) zorgvraag. Tegelijkertijd krijgen de locaties meer een wijkfunctie. Topaz wil haar expertise en gebouwen beschikbaar stellen voor ondersteuning van mensen die nog thuis wonen. Dit houdt in expertisecentra voor behandeling en ontmoetingscentra voor begeleiding en activiteiten.

Locaties

Het strategische huisvestingsplan van Topaz bestaat uit nieuwbouw op 3 locaties in Leiden: het revalidatie- en zorghotel Topaz Revitel nabij Leiden CS, woonzorgcentrum Topaz Groenhoven vlakbij Leiden centrum en nieuwbouw in Leiden Centrum-Zuid op de voetbalvelden tegenover het huidige verpleeg- en behandelcentrum Topaz Zuydtwijck. Een grote renovatie is gepland voor Topaz Overduin in Katwijk, gespecialiseerd in zorg voor mensen met dementie en Huntington Disease. Voor de overige Topaz-locaties in Leiden en Noordwijkerhout zijn diverse aanpassingen gepland voor verbetering van het wooncomfort en de inrichting van de wijkfunctie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.