Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Financiering sociaal plan Orbis rond

Mark van Dorresteijn
De financiering van de reorganisatie en van het sociaal plan voor een bedrag van 17 miljoen euro voor het noodlijdende Sittardse ziekenhuis en medisch concern Orbis is rond. De raad van bestuur van Orbis Medisch en Zorgconcern tekende vrijdag de contracten met de huisbankiers ABN Amro en Fortis. Dat maakte Orbis vrijdagavond bekend.
Financiering sociaal plan Orbis rond

Het geld voor het sociaal plan maakt deel uit van een overbruggingskrediet van 175 miljoen euro, dat vrijdag werd geherfinancierd. Het krediet heeft vooral te maken met de lening die is afgesloten voor de nieuwbouw van het ziekenhuis.

Financiering

De banken gingen akkoord met de financiering van het sociaal plan na een borgstelling door de gemeente Sittard-Geleen, de provincie Limburg, zorgverzekeraar CZ en de specialisten van het ziekenhuis. De financiering liet maandenlang op zich wachten, volgens Orbis omdat de overeenkomsten juridisch en financieel erg complex zijn.

Reorganisatie

Vooruitlopend op de financiering begon de reorganisatie al op 1 december. 460 mensen moeten uitkijken naar ander werk, binnen of buiten het concern. Verwacht wordt dat voor 200 personeelsleden geen werk meer is binnen Orbis. (ANP)

Lees ook:

Orbis verklaart 460 medewerkers boventallig

Orbis start met reorganisatie

Zorgvisie magazine

Meer weten? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.