Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Fusie Elisabeth en TweeSteden ziekenhuizen een feit

Redacteur Zorg+Welzijn
Het TweeSteden ziekenhuis en St Elisabeth in Tilburg zijn formeel gefuseerd. Alle leden van de raden van bestuur van beide ziekenhuizen blijven in het bestuur van de fusieorganisatie zitten. Medische staf, ondernemingsraden en cliëntenraden denken nog na over een nieuwe organisatievorm.
Fusie Elisabeth en TweeSteden ziekenhuizen een feit
Foto: stckxchnge

Beide ziekenhuizen krijgen één raad van bestuur verenigd in een koepelstichting, bestaande uit de zittende bestuurders van beide ziekenhuizen. Bart Berden van het St Elisabeth ziekenhuis is voorzitter van de rvb. Ook komt er één gezamenlijke Raad van Toezicht. De medische staven, ondernemingsraden en cliëntenraden ‘denken nog na over de organisatievorm in de nieuwe structuur’, aldus voorzitter Berden. Het bestuur verwacht met het bestuurlijk samengaan van de Tilburgse ziekenhuizen ‘zowel op medisch kwalitatief als op financieel gebied een positieve bijdrage aan de zorg in de regio te leveren’.

Naam

Woensdag 14 augustus ondertekenden bestuurders Bart Berden en Marcel Visser van het St. Elisabeth Ziekenhuis en Peter de Zwart en Loeks van der Veen van het TweeSteden ziekenhuis de bestuurlijke fusie tussen de twee Tilburgse ziekenhuizen. Beide organisaties waren al anderhalf jaar bezig met de voorbereiding. Beide ziekenhuizen behouden in de komende jaren hun huidige naam.

Specialismen

De diverse poliklinische vestigingen van beide ziekenhuizen in Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk blijven hun zorg op alle locaties aanbieden. Er komt wel een taakverdeling en concentratie in de verpleegafdelingen van specialismen van  de Tilburgse locaties. Het komende halfjaar gaat dat gebeuren met neurologie en vaatchirurgie in het St. Elisabeth Ziekenhuis en cardiologie en buikchirurgie in het TweeSteden ziekenhuis. Met de regionale ambulancevoorziening worden afspraken gemaakt over het vervoer van patiënten naar de afdelingen Spoedeisende Hulp.

2 REACTIES

  1. Dit klinkt inderdaad als een weloverwogen aanpak. Of misschien toch iets meer; laten we fuseren omdat het ‘hoort;, dat is vast handig, kijken we daarna wel weer verder hoe en wat nou precies. Desnoods laten we gewoon alles naast elkaar bestaan, scheelt een hoop gedoe intern en dankzij de verworven monopolie positie komen we er met de zorgverzekeraars ook wel uit.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.