Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie in gehandicaptenzorg Groningen en Drenthe

Redacteur Zorg+Welzijn
Promens Care en NOVO – zorgorganisaties in de gehandicaptenzorg - bundelen per 1 januari 2013 hun krachten in een holding met de naam Cosis.
Fusie in gehandicaptenzorg Groningen en Drenthe
Foto: Stckxchnge

In de fusie wordt toegewerkt naar gemeenschappelijke ondersteunende diensten. De raad van bestuur van Cosis wordt gevormd door de huidige bestuurder van Promens Care W. Hadderingh en de huidig bestuurder J. van der Pol van NOVO. De twee zorgorganisaties in de verstandelijke gehandicaptenzorg willen met de fusie een fundament leggen om ook in de toekomst kleinschalige zorg te leveren, die is verankerd in de lokale samenleving.

Zelfstandig

De twee zorgorganisaties blijven zelfstandig en onder hun eigen naam werken. Promens Care begeleidt op dit moment met circa 2000 professionele medewerkers ruim 3000 cliënten in meer dan honderd kleinschalig opgezette woon- en werkmogelijkheden en accommodaties voor dagbesteding en ggz in de provincies Groningen en Drenthe. Novo ondersteunt met ruim 1350 werknemers bijna 2000 kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.