Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie oncologie UMC Utrecht en AvL loopt spaak

Mark van Dorresteijn
De oncologie-afdelingen van het UMC Utrecht en het Antoni van Leeuwenhoek gaan voorlopig niet samen. Technische kwesties zitten de fusie in de weg.
Fusie oncologie UMC Utrecht en AvL loopt spaak

Sinds 2011 hebben het Antoni van Leeuwenhoek en het UMC Utrecht de ambitie uitgesproken om samen te werken aan de verdere verbetering van diagnostiek en behandeling van mensen met kanker. Het bestuurlijk model om met ingang van 1 januari 2015 een joint venture te realiseren om op 1 januari 2017 een organisatie op twee locaties te hebben, is niet haalbaar gebleken. Het was te moeilijk om de structuur van het UMCU en het AvL in elkaar te schuiven tot één bedrijfsvoering.

Samenwerking

Over en weer werken inmiddels verscheidene medisch specialismen samen. Aan de kant van UMC Utrecht is alle oncologische zorg inmiddels samengebracht in één organisatieonderdeel. Hoe in de tussentijd de samenwerking tussen het Antoni van Leeuwenhoek en het UMC Utrecht juridisch vorm wordt gegeven, wordt de komende periode besproken. Beide organisaties houden de ambitie om op termijn een fusie of een andere vorm van samenwerking tussen de oncologie-afdelingen te realiseren.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.