Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie VVT-tak Noorderboog en De Stouwe

Mark van Dorresteijn
Het verplegings-, verzorgings- en thuiszorgdeel (VVT) van Zorgcombinatie Noorderboog en De Stouwe gaan fuseren.
Fusie VVT-tak Noorderboog en De Stouwe
Foto: RGBstock

Hiertoe hebben het bestuur en toezicht van de organisaties besloten. De partijen kiezen er voor om dit in twee fases te doen: eerst een bestuurlijke fusie, daarna een juridische fusie.

Noorderboog en De Stouwe

Als De Stouwe en de Noorderboog meer gaan samenwerken, verbetert de aansluiting tussen zorg thuis, verzorgd wonen in een woon-zorgcomplex en beschermd wonen in een verpleeghuis. Verder ontstaan er meer mogelijkheden voor het Expertisecentrum Noorderboog, dat in deze regio een beter en breder aanbod kan bieden voor kwetsbare ouderen, revalidatiepatiënten en chronisch zieken. Daardoor kunnen mensen langer op een veilige en verantwoorde manier thuis of in een woon-zorgcomplex van de VV&T Noorderboog of van De Stouwe blijven wonen. Tevens ontstaan er door de fusie meer kansen om zoveel mogelijk werkgelegenheid in de zorg in deze regio te behouden, met ontplooiingsmogelijkheden voor de huidige medewerkers.

Twee fases

De fusie gebeurt in twee fases, eerst een bestuurlijke en daarna een juridische fusie. Hier is voor gekozen omdat er tijd nodig is om alle processen en systemen op elkaar te laten aansluiten, zodat de fusie zo soepel mogelijk kan verlopen. De eerste fase, de bestuurlijke fusie, zal naar verwachting per 1 juli 2015 plaatsvinden, onder de voorwaarde dat de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) en de ACM (Autoriteit Consument en Markt) hun toestemming geven. Daarna wordt vanuit een gezamenlijk bestuur toegewerkt naar een juridische fusie. De nieuwe VVT-organisatie wordt in een later stadium ontvlochten van het ziekenhuisgedeelte. Op 19 december tekenden Zorgcombinatie Noorderboog en Isala voor een samenwerking die per 1 januari 2015 van start gaat.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.