Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Geen goed EPD in penitentiair psychiatrische centra

Annelies Vermeulen
De vijf penitentiair psychiatrische centra in Nederland hebben geen integraal en goed toegankelijk patiëntendossier. Informatieoverdracht en verantwoording van handelen is zo onvoldoende geborgd, meent de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat meldt mednet.nl.
Geen goed EPD in penitentiair psychiatrische centra

De inspectie heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie gevraagd om samen met de penitentiaire inrichtingen een integraal patiëntendossier te realiseren, schrijft mednet.nl. Sinds 2009 beschikken de penitentiaire inrichtingen in Nederland over vijf penitentiair psychiatrische centra (PPC). Deze centra zijn gevestigd in Amsterdam, Den Haag, Maastricht, Vught en Zwolle. Met het onderzoek wilde de inspectie zicht krijgen op de wijze waarop psychiatrische zorg voor gedetineerden binnen het PPC gestalte krijgt. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

LHV: Onjuist bericht over EPD

App voor EPD-registratie huisartsenpost

NPCF wil medezeggenschap bij doorstart EPD

3 REACTIES

  1. hoe meer zij gaan doen zoals met bezuinigen enz. dat kost alleen maar geld en geld denk daar maar eens over na maar daar denken zij niet aan.deze geld voor allen die met de gezondheids zorg te maken hebben, dus reken alles maar eens uit er vallen ontslagen die moeten ook geld hebben die kunnen ook niet leven zonder geld toch of zij nu blijven werken of men heeft een uitkering.dus het kost ook geld bijven bezuinigen helpt niet

  2. Lees alle reacties
  3. Wij hebben een onderzoek uitgevoerd bijeen PI, precies naar hetgeen dit bericht beschrijft. Gezien vanuit de processen in een Forensisch Psychiatrische Instelling bleek dat de applicaties waar de medewerkers mee werken vooral op detentie Ijn gericht en niet op zorg. Terwijl de processen juist typische zorgprocessen zijn, met een vleugje detentie. Informatie staat over meerdere, soms niet gekoppelde systemen verspreid. Om hij werk goed te kunnen doen waren medewerkers juist gedwongen om de detentiesystemen oneigenlijk gebruiken, en bijvoorbeeld diagnoses en behandelannen op vreemde of decentrale plepkken te bewaren. Zorg verlening ondersteund door detentie georiënteerde applicaties dus.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.