Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gelderse ziekenhuizen breiden samenwerking uit

Mark van Dorresteijn
De Gelderse ziekenhuizen Rijnstate (Arnhem), Gelderse Vallei (Ede) en Slingeland (Doetinchem) willen hun huidige samenwerking verder uitbreiden. Dat blijkt uit het jaarverslag van Rijnstate, meldt dagblad De Gelderlander.
Gelderse ziekenhuizen breiden samenwerking uit

De ziekenhuizen willen de samenwerking intensiveren om alle zorg binnen te regio te houden. Zij verdelen momenteel al de ingewikkelde operaties die weinig voorkomen, zoals maagverkleiningen. Hierdoor behouden de chirurgen hun vaardigheid. In totaal zijn er nu tien specialistische operaties onderverdeeld. De nieuwe samenwerking draait om verdere samenwerking tussen specialismen. Dit jaar moet voor deze samenwerking een plan zijn opgesteld volgens het motto: dichtbij waar het kan, concentratie als het moet.

Kwaliteitseisen

Zorgverzekeraars kunnen de ziekenhuizen in de toekomst geen toestemming geven voor bepaalde operaties. Deze stap willen de ziekenhuizen voor zijn en kiezen om die reden voor de verdere samenwerking. Een woordvoerder van Rijnstate tegen het dagblad: ‘Als wij niet verder gaan samenwerken en een van de drie ziekenhuizen mag vanwege kwaliteitseisen een bepaalde behandeling niet meer uitvoeren, kan het zijn dat de patiënt van de zorgverzekeraar naar Groningen of Amsterdam moet.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.