Gemeenten eisen correcte gegevens van Van Rijn

Vijf Utrechtse gemeenten stellen een ultimatum aan Martin van Rijn. Als hij niet voor oktober de correcte cliëntgegevens aanlevert, kunnen zij geen soepele transitie garanderen.Dat schrijven deze gemeenten samen met tientallen zorgaanbieders en belangenorganisaties in een brandbrief aan staatssecretaris Van Rijn van VWS.
Gemeenten eisen correcte gegevens van Van Rijn
Foto: ANP Bart Maat

De Bilt, Bunnik, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug en Zeist constateren dat de gegevens over mensen voor wie de gemeenten volgend jaar in de nieuwe Wmo verantwoordelijk worden, niet kloppen. ‘Wij signaleren dat de brongegevens (beschikbaar gesteld via Vektis) en de recent verstrekte individuele gegevens via het Centraal Administratie Kantoor (CAK) onjuist en onvolledig zijn. (…) Zo is gebleken dat er een groot verschil is tussen het totaal aantal klanten van Vektis versus het aantal klanten met een indicatie dat ook zorg declareert (CAK gegevens). Hierin constateren wij een verschil van gemiddeld dertig procent en dit is voor ons onwerkbaar

1
39

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.