Gemeenten eisen correcte gegevens van Van Rijn

Vijf Utrechtse gemeenten stellen een ultimatum aan Martin van Rijn. Als hij niet voor oktober de correcte cliëntgegevens aanlevert, kunnen zij geen soepele transitie garanderen.Dat schrijven deze gemeenten samen met tientallen zorgaanbieders en belangenorganisaties in een brandbrief aan staatssecretaris Van Rijn van VWS.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gemeenten eisen correcte gegevens van Van Rijn
Foto: ANP Bart Maat

De Bilt, Bunnik, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug en Zeist constateren dat de gegevens over mensen voor wie de gemeenten volgend jaar in de nieuwe Wmo verantwoordelijk worden, niet kloppen. ‘Wij signaleren dat de brongegevens (beschikbaar gesteld via Vektis) en de recent verstrekte individuele gegevens via het Centraal Administratie Kantoor (CAK) onjuist en onvolledig zijn. (…) Zo is gebleken dat er een groot verschil is tussen het totaal aantal klanten van Vektis versus het aantal klanten met een indicatie dat ook zorg declareert (CAK gegevens). Hierin constateren wij een verschil van gemiddeld dertig procent en dit is voor ons onwerkbaar

1
49

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. De wijziging naar 3xD(ecentralisaties) is een ramp! Deze ramp brengt met zich mee: 1. Onrust voor wie hiervan afhankelijk worden 2) zorggebruikers 3. De uitvoerende overheid 4 De zorgkantoren 5. De gemeenten en 6 iedereen die betrokken is op de patient/client. Onder de noemer van ”participatiesamenleving” worden de Nederlanders door het liberaal kabinet om de tuin geleid en bedrogen. De gemeenten spinnen hier garen bij. Miljoenen aan budget niet geoormerkt ontvangen de gemeenten. Ook dank zij de VNG, deze instantie schets positieve beelden zonder enig verstand van zorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.