Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geranne Engwirda nieuwe bestuurder Catharina Ziekenhuis

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Geranne Engwirda treedt op 1 oktober toe tot het bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en wordt collega van bestuursvoorzitter Piet Batenburg.
Geranne Engwirda nieuwe bestuurder Catharina Ziekenhuis

Ze volgt Paul Boomkamp op die vanaf 1 september een bestuursfunctie gaat bekleden bij pensioenfonds PGGM.

Zorgbestuurder

Engwirda is nu lid van de raad van bestuur van ’s Heeren Loo Zorggroep. Deze landelijke organisatie biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Van 2005 tot 2010 was Engwirda manager bedrijfsvoering van één van de divisies van het UMC in Utrecht. Daarvoor werkte ze bij de Federatie van Universitair Medische Centra. Ze begon haar loopbaan in het Erasmus MC, eerst als manager heelkunde en later binnen de Financieel Economische Dienst van het ziekenhuis.

Raad van toezicht

Voorzitter van de raad van toezicht Ad Huijser licht de keuze voor Engwirda toe: ‘De dynamische omgeving van een topklinisch ziekenhuis als het Catharina vraagt om bestuurders met ervaring. Met de benoeming van Geranne Engwirda hebben wij een bestuurder gevonden die de zorg van binnenuit kent. Haar bewuste keuze voor een bestuursfunctie in een ziekenhuis met een uitdagend zorgprofiel geeft ons het vertrouwen dat zij belangrijke positieve bijdragen zal leveren aan het Catharina Ziekenhuis.’

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.