Gerechtshof veegt de vloer aan met argumenten ZorgRecht

De ongecontracteerde zorgaanbieders in de wijkverpleging hebben hun zaak tegen Zilveren Kruis in hoger beroep verloren. Ze zijn op alle punten in het ongelijk gesteld.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Fotolia

De rechter in hoger beroep vernietigt het vonnis van de voorzieningenrechter. Zilveren Kruis handelt niet in strijd met de Zorgverzekeringswet. De zorgverzekeraar mag weer machtigingen vragen aan ongecontracteerde thuiszorgaanbieders en een cessieverbod hanteren. Ongecontracteerde zorgaanbieders hebben geen recht op een betaalovereenkomst.

Machtiging

Naar het voorlopig oordeel van het hof heeft Zilveren Kruis bij invoering van het machtigingsvereiste de belangen van Zorgrecht niet aldus veronachtzaamd dat zij hiermee onrechtmatig jegens haar heeft gehandeld. Voldoende aannemelijk is geworden dat de ‘nieuwe’ machtigingsprocedure inhoudelijk niet verschilt van die van de ‘oude’, maar dat het verschil hierin is gelegen dat toestemming tot zorgverlening in

0
1508

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.