Gevoelige informatie IGZ lekt uit

Televisiezender RTL zegt te beschikken over duizenden meldingen over misstanden in de zorg. Volgens de Inspectie is de informatie "op onrechtmatige wijze" verkregen. De Inspectie heeft aangifte gedaan bij de politie.
Gevoelige informatie IGZ lekt uit
Foto: IGZ

De Inspectie heeft op 19 februari van RTL documenten ontvangen die naar zijn zeggen uiterst privacy gevoelige informatie bevatten en direct raken aan de veiligheid van burgers en aan de kwaliteit van de zorg.

Calamiteiten

RTL zegt in een verklaring: ‘Het gaat om meldingen van seksueel misbruik, zelfmoordpogingen, verwaarlozing van ouderen, ongelukken in operatiekamers en ook grote fouten door medisch personeel. In meer dan zevenhonderd gevallen staan patiënten met naam en toenaam gemeld. En er worden driehonderd overlijdensgevallen genoemd’. Deze meldingen van calamiteiten in de zorg zijn de afgelopen drie jaar bij de Inspectie gedaan.

Politie

De inspectie heeft direct

2
14

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.