Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Oost Brabant wint IGZ ZorgVeiligPrijs 2014

Sarah Berends
GGZ Oost Brabant heeft met ‘Gangmakers en veiligheidsoverleggen’ de IGZ ZorgVeiligPrijs 2014 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Cor Kalkman vandaag bekend op het jaarlijkse patiëntveiligheidscongres van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
GGZ Oost Brabant wint IGZ ZorgVeiligPrijs 2014
Foto: Caren Huygelen fotografie en film

De jury was onder de indruk van de goede wijze waarop GGZ Oost Brabant haar veiligheidsmanagementsysteem voor de hele instelling in samenhang heeft geïmplementeerd. Bij GGZ Oost Brabant wordt veiligheid structureel in ieder team besproken onder leiding van de zogenoemde ‘gangmakers’, medewerkers van de zorginstelling. Deze gangmakers kennen het werkproces omdat zij middenin de praktijk van alledag werken. De jury vindt dit initiatief een voorbeeld voor de hele sector.

IGZ

De IGZ organiseert ieder jaar haar Patiëntveiligheidscongres. De inspectie reikt voor de zesde keer de ZorgVeiligprijs uit aan het beste initiatief om de zorg veiliger te maken. Aanbieders van zorg, maar ook medische producten en preventie komen in aanmerking.

Kwaliteitsnormen

Om kwaliteit te garanderen stellen wetenschappelijke verenigingen kwaliteitsnormen op. Ziekenhuizen proberen hier zo goed mogelijk aan te voldoen, terwijl verzekeraars over hun schouders meekijken.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.