GGzE richt nachtzorg compleet anders in

GGzE heeft met technologie de nachtzorg radicaal aangepast. De Eindhovense ggz-instelling claimt als eerste ggz-instelling op deze innovatieve manier de nachtzorg te leveren. Marie-Louise Vossen, bestuurder GGzE, vertelt over het nieuwe nachtzorgsysteem.
De cockpit van de nachtdienst
De cockpit van de nachtdienst - Foto: GGzE

Bij een standaard nachtdienst lopen medewerkers rondes om alle cliënten te controleren. Zij openen de deur, kijken met zaklamp of alles in orde is. Wanneer een cliënt zorg nodig heeft, moet hij vaak een tijd wachten voordat iemand komt helpen. ‘We kregen van de cliëntenraad regelmatig terug dat cliënten het erg storend vonden als zij ’s nachts wakker werden van de nachtdienst’, vertelt Vossen. ‘Voor medewerkers zijn de rondes arbeidsintensief en het is geen cliëntgerichte manier van werken. Dat ging zo niet verder. GGzE schuwt de koploperspositie niet en we besloten een nieuw nachtzorgsysteem te ontwikkelen.’

Nieuw nachtzorgsysteem

Alle kamers

2
132

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.