GGzE richt nachtzorg compleet anders in

GGzE heeft met technologie de nachtzorg radicaal aangepast. De Eindhovense ggz-instelling claimt als eerste ggz-instelling op deze innovatieve manier de nachtzorg te leveren. Marie-Louise Vossen, bestuurder GGzE, vertelt over het nieuwe nachtzorgsysteem.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De cockpit van de nachtdienst
De cockpit van de nachtdienst - Foto: GGzE

Bij een standaard nachtdienst lopen medewerkers rondes om alle cliënten te controleren. Zij openen de deur, kijken met zaklamp of alles in orde is. Wanneer een cliënt zorg nodig heeft, moet hij vaak een tijd wachten voordat iemand komt helpen. ‘We kregen van de cliëntenraad regelmatig terug dat cliënten het erg storend vonden als zij ’s nachts wakker werden van de nachtdienst’, vertelt Vossen. ‘Voor medewerkers zijn de rondes arbeidsintensief en het is geen cliëntgerichte manier van werken. Dat ging zo niet verder. GGzE schuwt de koploperspositie niet en we besloten een nieuw nachtzorgsysteem te ontwikkelen.’

Nieuw nachtzorgsysteem

Alle kamers

2
156

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. De claim van GGzE de eerste te zijn met deze techniek is niet terecht. De Willem van de Berg Stichting in Noordwijk (thans onderdeel van 's-Heerenloo) heeft deze techniek al ca. 15 jaar geleden op grote schaal en met succes uitgerold en komt waarschijnlijk deze eer toe. Niettemin is het mooi dat ook de GGZ deze business-case ontdekt heeft.

  2. Lees alle reacties
  3. Prachtig initiatief van ggz Eindhoven. 's Heeren Loo zorggroep werkt al jaren met dit systeem. Ik zou graag eens samen kijken naar de visie op Nachtzorg en de positie van Nachtzorg binnen een grote instelling. Nachtzorg is in mijn optiek leverancier van Nachtzorg. Die andere rol van Nachtzorg is voor veel mensen wel even wennen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.