Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gooise thuiszorg in zee met ISS

Thuiszorg Gooi en Vechtstreek (TGV) wil gaan samenwerken met ISS Hospitality Services, een van de grootste facilitaire dienstverleners van Nederland. Ze willen samen een BV voor huishoudelijke zorg oprichten.
Gooise thuiszorg in zee met ISS

De samenwerking is noodzakelijk om te overleven in de vechtmarkt die de huishoudelijke zorg in de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is, stelt TGV-divisiemanager Don Coene. “ISS is groot geworden met concurreren op de eurocent per uur. Dat is nieuw voor ons. Onder het AWBZ-regime was dat niet zo.”

Nieuwe rondes

De BV voor huishoudelijke zorg die de partners samen willen oprichten, zal worden aangestuurd door managers van ISS. Maar TGV blijft wel verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg. Met de expertise van ISS wil TGV in de nieuwe aanbestedingsrondes die er over enkele jaren aankomen ook in andere regio’s mee doen.

Geen schoonmaak

Er zullen geen schoonmakers van ISS aan de slag in ’t Gooi, benadrukt Coene. “Wij doen geen zaken met de schoonmaakpoot van ISS. Het personeel van TGV gaat over naar de nieuwe BV. Maar ze behouden hun opgebouwde arbeidsrechten en blijven onder de CAO Thuiszorg vallen.”

De Omring

TGV is de tweede thuiszorgorganisatie waarmee ISS in zee gaat. Een jaar geleden richtten ISS en De Omring samen de BV Omring Thuisservices op. ISS is nog met een tiental andere thuiszorgorganisatie in gesprek, verklaarde ISS-topman Charles Vincke in november in ZorgVisie. (BK)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.