Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis shuttlebus van parkeerplaats naar Catharina Ziekenhuis

Op werkdagen rijdt er in oktober voor patiënten en bezoekers een gratis Catharina-shuttle tussen de nieuwe parkeerzone en de hoofdingang van het ziekenhuis. Dit om de overlast van de bouwwerkzaamheden voor bezoekers tot een minimum te beperken.
Gratis shuttlebus van parkeerplaats naar Catharina Ziekenhuis

Het Catharina Ziekenhuis heeft deze week tweehonderd nieuwe parkeerplaatsen in gebruik genomen. Het totaal komt daarmee op 760 plaatsen voor patiënten en bezoekers. Eind volgend jaar komen er nog eens veertig parkeerplaatsen bij. Behalve een aanwinst voor patiënten en bezoekers van het ziekenhuis, betekent de uitbreiding van de parkeerfaciliteiten ook minder overlast voor de omgeving. Gedurende de herinrichting van het gebied rondom het ziekenhuis rijdt er tijdelijk een shuttlebus van en naar het ziekenhuis.

Herinrichting

Aanleiding voor de herinrichting van het terrein is dat het ziekenhuis een nog gastvrijere en moderne omgeving wil creëren voor patiënten en bezoekers. Een groot onderdeel van de nieuwbouw en renovatie is de bouw van het nieuwe Catharina Hartcentrum. Dit twee verdiepingen tellende centrum komt bovenop de ook nieuw te realiseren entreehal van het Catharina Ziekenhuis. Deze entreehal wordt pal voor de huidige hoofdingang gebouwd.

Verdiepingen

Op de eerste en tweede verdieping van de nieuwbouw worden alle behandelactiviteiten van het Catharina Hartcentrum geconcentreerd. Daar komen de Eerste Hart Hulp, de hartkatheterisatiekamers (5 kamers), de dotterlounge (12 plekken, patiëntvriendelijke omgeving waar patiënten na een dotterbehandeling in alle rust kunnen herstellen), de hartbewaking (12 plekken) en de Medium Care (12 plekken).

Nieuwbouw

De begane grond van dit nieuwe gebouw sluit aan op de bestaande entreehal, die daarmee meteen vergroot en vernieuwd wordt. Met winkels, een espressobar en een restaurant is de centrale hal straks van alle gemakken voorzien en voldoet daarmee beter aan de wensen van deze tijd. De nieuwbouw zal naar verwachting eind 2015 klaar zijn.

Patiëntenkamers

De bestaande hartkatheterisatiekamers (5) in het ziekenhuis maken plaats voor patiëntenkamers. Daardoor is het mogelijk om op de bestaande verpleegafdelingen meer 1–persoonskamers te bouwen. Half juli werd de derde gerenoveerde verpleegafdeling opgeleverd. De renovatie van de andere vijftien verpleegafdelingen gaat door tot 2019. In augustus werden ook de tweede en derde verdieping van het bestaande polikliniekgebouw in gebruik genomen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.