Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groen licht fusie Bronovo en Haaglanden

Patiënten houden na samengaan genoeg keuzemogelijkheden over. Ook voor zorgverzekeraars levert de fusie geen problemen op. Dat maakte de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vrijdag bekend.
Groen licht fusie Bronovo en Haaglanden

Na de fusie blijven in Den Haag twee ziekenhuiscombinaties over: Haga/Reinier de Graaf Groep en de nieuwe combinatie van het Bronovo en MC Haaglanden. Zowel de zorgverzekeraars als de patiëntenraden van beide ziekenhuizen staan positief tegenover de fusie, zo meldt de ACM op haar site.

Volumenormen

Op een aantal vlakken werkten de ziekenhuizen al samen. Bronovo en Medisch Centrum Haaglanden denken zonder de fusie in de toekomst niet meer te kunnen voldoen aan de zogeheten volumenormen, het minimaal aantal behandelingen dat jaarlijks moet worden gedaan om deze te mogen blijven uitvoeren. Het gaat daarbij om specialismen als chirurgie, gynaecologie en neurologie.

Locaties

De ziekenhuizen houden wel hun eigen naam. Na het samengaan worden drie locaties behouden. Ook de samenwerking van beide ziekenhuizen met het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda wordt voortgezet na de fusie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.