Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groene Hart Ziekenhuis kiest voor EPD van Norma

Annelies Vermeulen
Het Groene Hart Ziekenhuis heeft gekozen voor het EPD van Norma. Na een implementatietraject van drie jaar kunnen alle zorgverleners van het ziekenhuis in Gouda de gegevens over de behandeling van patiënten elektronisch vastleggen. Tot nu toe werd daarvoor uitsluitend de papieren patiëntenstatus gebruikt.
Groene Hart Ziekenhuis kiest voor EPD van Norma

De verpleging zou aanvankelijk parallel ‘meelopen’ met de vakgroepen, maar nam een voorsprong op de artsen. Zij waren al in de herfst van 2010 geheel over op Norma, omdat het voorspoediger verliep dan was voorzien.

Beveiliging

De beveiliging en beschikbaarheid van het EPD heeft veel aandacht gekregen. Iedere zorgverlener in het Groene Hart Ziekenhuis krijgt alleen toegang tot datgene waarvoor hij is geautoriseerd op basis van een door de raad van bestuur vastgestelde autorisatiematrix. Bovendien kan hij, indien toegestaan, vanuit huis het EPD beveiligd raadplegen. Verder zijn praktische maatregelen getroffen om in geval van een grote calamiteit zo snel mogelijk een EPD-kopie aan te bieden via laptops, opdat de patiëntenzorg geen gevaar loopt. Bij bijvoorbeeld stroomuitval blijven de patiëntgegevens altijd inzichtelijk, zolang de extra krachtige laptopbatterijen het uithouden. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Groene Hart Ziekenhuis start met MSdagboek

Oogheelkunde Gelderse Vallei start met Norma

Rubicon maakt informatieportaal voor Het Groene Hart Ziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.