Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Groningse ziekenhuiszorg experimenteert met samenwerking nieuwe stijl

Geen akkoord of fusie met bijbehorende handtekeningen, maar wel een jaar lang bijna therapeutische sessies tussen bestuurders van de Groningse ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Uiteindelijk resulteerde dat in de samenwerking ‘ziekenhuislandschap Groningen’. Om voorbereid te zijn op de toekomst, wachttijden weg te werken, maar ook om de komst van meer zelfstandige behandelcentra tegen te houden en zo personeel te behouden.
Van links naar rechts: Wilja Strating, Menzis, Mark Dessing, Zilveren Kruis, Bas Wallis de Vries, Ommelander Ziekenhuis, Stephanie Klein Nagelvoort-Schuit, UMCG, Jaco-Derk van der Tang, VGZ, Ton Tiebosch, Martini Ziekenhuis Fotografie: Mariska de Groot
Premium

De drie ziekenhuizen UMC Groningen,

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Dit is een uitstekend voorbeeld van de “institutionele” zorg-inkooprol van zorgverzekeraars.
   Deze wijze van werken geeft aan de werkvloer de noodzakelijke ruimte en het vertrouwen om samen te
   werken en te innoveren. En aan de andere kant aan zorgverzekeraars om invulling te geven aan hun zorgplicht en aan de kostenbeheersing. Wamt op deze wijze heeft men uiteindelijk veel meer invloed op de kosten van via allerlei gedifferentieerde contracten over ( verreken-) tarieven , volumina, steeds meer tariefdragers, monitoring en registraties, enz., enz.. .
   Guus van Montfort.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.