Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grootscheepse samenwerking rond Friese ouderenzorg

Zorgorganisaties Kwadrantgroep, Antonius Zorggroep en de nieuwe fusieorganisatie van NijSmellinghe en Zorggroep Pasana verkennen de mogelijkheden tot intensieve samenwerking. Doel is om de kwaliteit en doelmatigheid van de ouderenzorg in Friesland te verbeteren door betere ketensamenwerking.
Grootscheepse samenwerking rond Friese ouderenzorg

De Kwadrantgroep biedt onder meer ouderenzorg, huishoudelijke hulp, GGZ, hulpmiddelen en maaltijden. De Antonius Zorggroep biedt onder meer ziekenhuiszorg op de locaties Sneek en Emmeloord en thuiszorg in de regio Zuidwest Friesland. De nieuwe fusieorganisatie van NijSmellinghe en Zorggroep Pasana combineert ziekenhuiszorg op de locaties Drachten en Dokkum met ouderenzorg in Noordoost Friesland. De inhoud en haalbaarheid van de samenwerking tussen deze partijen zullen voor het einde van 2012 duidelijk worden op basis van de resultaten van een gezamenlijk onderzoek. Uitgangspositie van de verkenning is dat de drie instellingen en hun dochterondernemingen hun zelfstandige positie en autonomie behouden.

Samenwerkingspartners

De partijen willen goede voorzieningen in dorp en buurt en nauwe samenwerking tussen thuiszorg, huisarts, andere eerstelijnsvoorzieningen en het ziekenhuis. In de persverklaring staat: ‘Van de samenwerkingspartners vraagt dit hun zorgprocessen beter op elkaar aan te laten sluiten, zodat goed en snel geholpen kan worden en de patiënt niet verdwaalt in een woud van zorgvoorzieningen. Verder gaat het bij innovatie om het ontwikkelen van nieuwe vormen van ketenzorg in Friesland die voor huisartsen, specialisten, wijkverpleegkundigen en andere zorgverleners kwalitatief passend zijn en hoogwaardige zorg voor hun oudere patiënten dichterbij huis mogelijk maken. Denk daarbij aan vormen van diagnostiek en behandeling in de wijk of het dorp.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Rien Hinssen wordt toezichthouder St. Antonius Ziekenhuis

Fusie Nij Smellinge en Zorggroep Pasana van start

Twee nieuwe toezichthouders bij Zorggroep Pasana

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.