Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grootscheepse samenwerking verloskunde in Brabant

De maatschap gynaecologie van ziekenhuis Bernhoven, de Verloskundige Kring Brabant Noordoost en kraamzorgorganisaties VDA en Pantein-Vivent hebben een intentieverklaring ondertekend. Doel is verregaande samenwerking in de verloskundige zorg in de regio Oss en Veghel.
Grootscheepse samenwerking verloskunde in Brabant

“We willen ons gezamenlijk verantwoordelijk voelen voor de zwangere en haar kind, in tegenstelling tot de gebruikelijke situatie waarbij het ziekenhuis, de verloskundige en de kraamzorg gescheiden werelden zijn. Wij willen nu samen goede zorg garanderen” verwoordt gynaecoloog Rob Mantel van ziekenhuis Bernhoven. “Je kunt bij de samenwerking bijvoorbeeld denken aan het verbeteren van de overgang van verloskundige naar ziekenhuis of andersom. Of aan maatwerk in de overgang van zorg voor de kraamvrouw in het ziekenhuis naar de kraamzorg thuis. Ook het ontwikkelen van gezamenlijke protocollen en informatiemateriaal kan winst opleveren ”, aldus Mantel.

Nieuwe ziekenhuis

Het nieuwe ziekenhuis Bernhoven in Uden wordt al naar de nieuwe samenwerking ingericht. Er komen zes verloskamers die tussen de eerste en de tweede lijn worden gedeeld. Daarnaast komen er ook een groot aantal kraamkamers waar plaats is voor moeder, vader en kind. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © EPA)

Lees meer:

Personeelstekort noopt Bernhoven tot zomersluiting kraamlocatie

Ziekenhuis Bernhoven neemt patiënten JBZ over

Ziekenhuis Bernhoven blij met rectificatie Consumentenbond

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.