Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grote overeenkomst voor ketenzorg verstandelijk gehandicapten

Humanitas DMH, RIBW Nijmegen en Rivierenland, LANDER, ’s Heeren Loo en Iriszorg zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan om een passend aanbod samen te stellen voor mensen met een licht verstandelijke beperking in de Betuwe.
Grote overeenkomst voor ketenzorg verstandelijk gehandicapten

De samenwerking is een antwoord op de vraag die zorgkantoor VGZ heeft gesteld aan deze zorgaanbieders om de zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking als keten te ondersteunen. Doelstelling daarbij is om de wachtlijst voor de juiste zorg te beperken door sneller de juiste dienstverlening te kunnen aanbieden of een goed alternatief tijdelijk aan te bieden. Daarnaast kunnen alle zorgverleners nu makkelijker de juiste zorg organiseren doordat de organisaties onderling beter bekend zijn met de zorg die een ieder aanbiedt. In een maandelijks overleg worden de verzoeken van cliënten besproken en wordt een passend aanbod van zorg aangeboden.

Overdracht

‘In de afgelopen maanden hebben we al ervaren dat deze samenwerking er voor zorgt dat we veel beter de overdracht kunnen regelen tussen de betrokken organisaties die hulpverlening aanbieden aan een cliënt’, aldus Miela Martis, persoonlijk begeleider bij ’s Heeren Loo. ‘Daarnaast krijgen we veel meer zicht op welke vragen mogelijk aan ons gaan gesteld worden, waardoor je je als organisatie hier op voor kunt bereiden en kan zorgen voor een goede intake en start van dienstverlening. Cliënten krijgen te maken met één persoon en daarmee kunnen ze veel beter een vertrouwensband mee opbouwen.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

’s Heeren Loo biedt cliënten internet

Jan Willem Buyser wordt commissaris ’s Heeren Loo

Marion Stein voorzitter toezicht Humanitas Woonzorgplus

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.