Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Haagse zorgverleners sluiten zich aan bij medischegegevens.nl

Annelies Vermeulen
Apotheek Havinga en fysiotherapiepraktijk Transvaal in Den Haag en Multi Fysio in Leidschendam hebben zich aangesloten bij medischegegevens.nl. Apothekers en fysiotherapeuten krijgen hierdoor in samenspraak met de patiënt toegang tot de medische gegevens van de patiënt. Door de aansluiting van de zorgverleners heeft de patiënt niet alleen zijn medicatiegegevens beschikbaar vanuit het ziekenhuis, maar ook vanuit de stadsapotheek.
Haagse zorgverleners sluiten zich aan bij medischegegevens.nl

Inwoners van Den Haag hebben door de aansluiting van het Medisch Centrum Haaglanden bij medischegegevens.nl al sinds juni 2009 toegang tot hun eigen medische gegevens. Via een beveiligde verbinding met een SMS-code kunnen patiënten hun eigen brieven, verslagen, medicatie, labuitslagen en röntgenbeelden inzien. De patiënt bepaalt zelf wie toegang krijgt tot zijn medische informatie. Daarnaast kan de patiënt in een aparte omgeving commentaar en documenten toevoegen. Vrijwel alle geaccordeerde informatie is direct en near real time beschikbaar. Artsen hoeven geen extra inspanning te leveren om de data ter beschikking te stellen aan de patiënt, dit gebeurt automatisch.

Medischegegevens.nl is opgericht door Alexander de Vries en medicus/ondernemer Geert Kampschöer. Zij zijn in 2006 gestart met de ontwikkeling van medischegegevens.nl. Na vier jaar ontwikkeling is de dienstverlening voor patiënten van het MC Haaglanden eind 2009 gestart. Daaropvolgend is de organisatie ingericht en worden nieuwe zorginstellingen aangesloten op deze dienstverlening. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Medischegegevens.nl geeft inzage in eigen zorginformatie

1 REACTIE

  1. Er is op grote schaal nog geen ervaring mt het geven van toegang tot het eigen medische dossier. Persoonlijk denk ik dat het niet verstandig is om in je medisch dossier te kijken, omdat daar enorme misverstanden door kunnen ontstaan, zoals bij een woord als tumor, dat feitelijk gwoon zwelling betekent, maar voor een leek vaak meteen een dreigende dood inhoudt. Ik hoop dat een initiatief als medischegegevens.nl dan ook goed wordt gebruikt als testcase om te bezien of deze ontwikkeling voor patiënten daadwerkelijk tot een stijging van hun geluksgevoel of overleving leidt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.