Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

HagaZiekenhuis en Erasmus MC lanceren webportaal IC

Mark van Dorresteijn
Het Hagaziekenhuis en het Erasmus MC hebben een portal gelanceerd voor naasten van patiënten die op de Intensive Care (IC) zijn opgenomen. Het webportaal is gerealiseerd door de ziekenhuizen en mede mogelijk gemaakt door Funatic.
HagaZiekenhuis en Erasmus MC lanceren webportaal IC

Op het portaal staat relevante, betrouwbare informatie over het ziektebeeld van patiënt, de behandeling en de apparatuur die rond het bed staat. Deze informatie wordt indien nodig meerdere malen per dag geactualiseerd. Daarnaast is het portaal een communicatiemiddel voor de naasten van de patiënt. Door het bijhouden van een dagboek kunnen zij elkaar op de hoogte houden van de toestand van de patiënt. Via een agenda kunnen afspraken en bezoek onderling worden afgestemd. Ook kunnen familiegesprekken worden aangevraagd en voorbereid.

Toegang

De contactpersoon van een patiënt krijgt van de IC afdeling de inloggegevens voor het beveiligde portaal. Hij kan daarna andere naasten van de patiënt ook uitnodigen om toegang te krijgen tot het portaal.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.