Hans Borstlap waarnemer Sensire

Hans Borstlap wordt de onafhankelijke waarnemer in de zaak-Sensire. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) hebben dat woensdag bekendgemaakt.
Hans Borstlap waarnemer Sensire

De bewindslieden willen dat Borstlap, lid van de Raad van State, gaat toezien op de aanbesteding van de thuiszorg in de Achterhoek. Het is onrustig rond thuiszorgorganisatie Sensire sinds die het ontslag van 1100 werknemers aankondigde. Asscher en Van Rijn willen zo snel mogelijk duidelijkheid voor de ontslagen medewerkers van Sensire. Ook willen ze herhaling bij toekomstige aanbestedingen voorkomen.

 

Goedkope constructie

Volgens vakbond Abvakabo/FNV zou Sensire het ontslag al eerder hebben bedacht en met gemeenten hebben afgekaart dat de medewerkers na ontslag terugkeren in een goedkopere constructie als alfahulp. Sensire stelde dat het niet meer betrokken is bij welke opvolging

0
24

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.