Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hans-Martin Don verlaat Koepel Wmo-raden

Mark van Dorresteijn
Hans-Martin Don is per 21 mei gestopt als voorzitter van de Koepel Wmo-raden. Per juni 2015 wordt hij Eerste Kamerlid in Den Haag.
Bert Holman en Hans-Martin Don
Foto: Koepel Wmo-raden

Don is directeur van het Leger des Heils in de regio Zuid. In 2006-2010  was hij wethouder van onder meer zorg en financiën van Eindhoven. Eerder was hij werkzaam in de verpleegkunde en in het gevangeniswezen en was hij directeur welzijn en gezondheidszorg bij het Leger des Heils Eindhoven. Don nam afscheid tijdens de Algemene Leden Vergadering van de Koepel Wmo-raden waarvan hij vijf jaar voorzitter was.  Don kijkt terug op een mooi, maar ook woelige perioe. ‘Met name de laatste jaren rondom de transities.’

Nieuwe voorzitter

Bert Holman was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het Transitiebureau (VWS) en kent bestuurlijke processen, de Koepel Wmo-raden en het advieswerk van de Koepel als geen ander. Hij beschikt daarnaast over een uitstekend netwerk, ook binnen het Ministerie en de VNG, waar wij richting de toekomst voordeel van kunnen hebben. Bert nam in september 2014 afscheid van VWS om met pensioen te gaan. Holman sprak uit het een enorme uitdaging te vinden om mede vorm te geven aan de Koepel Wmo-raden 2.0 en de snel veranderende Wmo-raden c.q. brede participatieraden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.