Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Health Tech Yard wil zorginnovaties versnellen

Redacteur Zorgvisie
De zorg en technologie dichter bij elkaar brengen. Dat is wat het samenwerkingsverband Health Tech Yard in de regio Eindhoven moet gaan realiseren. Onder andere de GGz Eindhoven (GGzE) en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) maken onderdeel uit van de samenwerking.
HealthTech-iStock-400.jpg
Foto: iStock

De Health Tech Yard is een initiatief van GGzE, TU/e, de Coöperatie Slimmer Leven 2020, High Tech NL en het Knooppunt Innovatie Elektrotechniek Nederland (KIEN). De partijen willen oplossingen die in de Yard worden bedacht sneller op de markt brengen door studenten, bedrijven, onderzoekers en gebruikers met elkaar te verbinden. In de Health Tech Yard kunnen mensen op een fysieke plek prototypen ontwikkelen en testen en daarna gebruik maken van het netwerk van de verschillende partijen om hun product te verspreiden.

Eerste zorginnovaties bedacht
De Health Tech Yard wil onder meer vraagstukken oplossen rondom het langer zelfstandig en zelfredzaam zijn, langer thuis blijven wonen en thuisbehandeling of –diagnose. Het doel is om innovaties te bedenken die zorg en technologie dichter bij elkaar brengen, de zorgkosten verlagen en de werkbelasting van personeel in de zorg verminderen, schrijven de deelnemers in een bericht. De eerste projecten zijn al van start gegaan, er wordt onder meer gewerkt aan een kompas waarmee mensen met dementie de weg naar huis kunnen vinden en een meetsysteem dat de therapietrouwheid van cliënten bij de fysiotherapeut moet verhogen.

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.