Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Herbergier werkt met VWS aan thuiszorgformule

De succesvolle zorgformule Herbergier voor mensen met geheugenproblemen werkt samen met het ministerie van VWS aan een nieuw concept onder de naam Herbergier Thuis. In dit ‘regelarme zorgproject’ gaat de zorgaanbieder mensen met dementie thuis verzorgen.
Herbergier werkt met VWS aan thuiszorgformule

De Herbergier is een kleinschalige aanbieder voor mensen met geheugenproblemen. Twee zorgondernemers en een vast team van medewerkers bieden in een ‘herberg’ ongeveer 15 gasten een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Omdat de organisatie een lange lijst heeft van mensen die geïnteresseerd zijn in de formule, wordt nu aan een thuiszorgconcept gewerkt om ook hen te kunnen bedienen.

Regelarme zone

Bij de opzet van dit nieuwe zorgconcept krijgt de bedenker, het bedrijf De Drie Notenboomen, steun van het ministerie van VWS. Herbergier Thuis is één van de initiatieven die onderdeel uitmaken van het landelijke experiment regelarme zorg. Gedurende het opzetten van Herbergier Thuis krijgen de ontwikkelaars ondersteuning van een ambtenaar van VWS, die optreedt als buddy tijdens dit experiment. Deze bijzondere vorm van samenwerking tussen het ministerie en het veld is nog niet eerder voorgekomen.

Kleinschalig

Net zoals de Herbergier en de andere formule van De Drie Notenboomen, Thomashuizen, is Herbergier Thuis kleinschalig. Zorgondernemers zullen zelf hun medewerkers selecteren en aansturen. Elke medewerker krijgt drie vaste klanten, waardoor er een goede relatie opgebouwd kan worden. En de klantenkring van deze zorgondernemers zal nooit groter worden dan vijftig mensen.

Pilot

De pilot van Herbergier Thuis zal starten vanuit Herbergier Delft-Centrum en zowel thuiszorg, dagbesteding als logeermogelijkheden aanbieden. Naast professionele dienstverleners willen ze mantelzorgers en vrijwilligers (65+) actief inzetten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter /beeld ANP Ilvy Njokikjien)

Lees meer:

Thomashuizen overweegt zorg in natura

Schippers wil regelvrije zones in de curatieve zorg

Thomashuizen gered van pgb-stop

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ben bekend met de Herbergier in Velp, en Arnhem,fantastisch als je zo op je oude dag verzorgd wordt.Zodra er vanuit Velp of Arnhem met Herbergier Thuis gestart wordt wil ik als verpl.k.met veel ervaring in de zorg voor dementerende ouderen,mij beschikbaar stellen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.