Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Hersenbesturing geeft ALS-patiënt eigen regie

Mark van Dorresteijn
ALS-patiënten zijn dankzij een draagbare headset in staat om met spraak-, ogen-, gezichtsspier- en hersencommando’s het licht aan te zetten, de tv te bedienen of hulp in te schakelen. Accenture en Philips presenteren vandaag de eerste proof-of-concept die dit mogelijk maakt.
Hersenbesturing geeft ALS-patiënt eigen regie
Premium

ALS is een zeer ernstige

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Dit is heel positief nieuws voor mensen met ALS. En bemoedigend als zij niet voor mensonterend hulpbehoevend en 100% afhankelijk van verzorgenden hoeven te zijn. Dat was mijn moeder die aan ALS is overleden het ergste vond. Geweldig als deze technologie voor een doorbraak gaat zorgen.

  2. Lees alle reacties
  3. Zo ver ik het begrijp is de oplossing door iedereen te gebruiken. Zo lang de gebruiker de menu-structuur begrijpt en in staat is om een onderdeel van het lichaam goed te gebruiken. Dit kan een grote teen zijn, een vinger, de ogen en dus zelfs een gedachte. Wat dat exact voor mensen met cerebral palsy betekent, kan ik niet zeggen. Zorgvisie blijft de ontwikkelingen in ieder geval volgen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.