Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

HIMSS Europe start Holland eHealth Exchange

Mark van Dorresteijn
De HIMSS Holland eHealth Exchange richt zich op samenwerking binnen de zorgsector en moet Nederlandse IT-successen op internationaal gebied bevorderen.
HIMSS Europe start Holland eHealth Exchange
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De nieuwe gemeenschap bestaat uit Nederlandse professionals die werkzaam zijn in de gezondheidszorg en IT, zowel in de publieke als private sector. Volgens Christina Roosen, vicevoorzitter van HIMSS Europe maakt de combinatie van de marktvolwassenheid en het niveau van de uitgaven aan IT in de gezondheidszorg, van Nederland een van de aantrekkelijkste markten voor IT in de gezondheidszorg in Europa. ‘Gezien deze sterke leidende positie, doet het ons veel plezier deze groep in Nederland te mogen lanceren, wat het netwerken en het onderwijs in alle sectoren zal vergemakkelijken en ook de bekendheid van de Nederlandse IT-successen in de gezondheidszorg op internationaal niveau zal bevorderen.’

HIMSS Stage 6 Emram

Nederland heeft momenteel het op één na hoogste aantal HIMSS Stage 6 Emram ziekenhuizen en wordt alleen voorbijgestreefd door Spanje. Zeven Nederlandse ziekenhuizen hebben het HIMSS Stage 6 EMRAM-niveau bereikt. Op de Stage 6 en 7-prijsuitreiking op de WoHIT krijgen meer Nederlandse ziekenhuizen een erkenning voor de toepassing van het elektronisch medisch dossier.

WoHIT 2014

De World of Health IT Conference and Exhibition (WoHIT) 2014, die van 2 tot en met 4 april in Nice plaatsvindt, zal als gastheer fungeren voor de inaugurele HIMSS Holland eHealth Exchange-vergadering, waar de gemeenschap de kans krijgt elkaar te ontmoeten, te netwerken en meer informatie te krijgen over de doelstellingen en activiteiten van de groep.

E-health

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Berichten in het dossier e-health gaan bijvoorbeeld over videocontact met thuiszorgmedewerkers of telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.