Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

HiX bij expertisecentrum Kempenhaeghe

Expertisecentrum Kempenhaeghe gaat alle cure- én careprocessen digitaal ondersteunen met één geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (epd), HiX van leverancier ChipSoft.
chipsoft.jpg

Nico Geurts, lid raad van bestuur Kempenhaeghe: ‘De door Kempenhaeghe geboden gespecialiseerde zorg kenmerkt zich door het multidisciplinair karakter en sector overstijgende zorgprocessen. We kiezen daarom voor één geïntegreerd epd wat onze zorgprocessen integraal ondersteunt. Hierdoor beschikt iedereen die bij de diagnostiek, behandeling en begeleiding van onze cliënten betrokken is altijd over de meest complete en actuele informatie. Bovendien kunnen cliënten straks met HiX veel meer online thuis inzien en ingeven. Dit draagt bij aan het vergroten van de regie van onze cliënten over hun zorgtraject. Naar verwachting nemen we het systeem begin 2019 in gebruik.’

Expertisecentrum
Kempenhaeghe biedt als expertisecentrum gespecialiseerde diagnostiek en behandeling aan volwassenen en kinderen met epilepsie, slaapstoornissen en neurologische leerstoornissen. De zorg voor de patiënt is altijd multidisciplinair. Afhankelijk van de zorgvraag bestaat het multidisciplinaire team uit een of meer medisch specialisten, een gedragswetenschapper, een maatschappelijk werker, paramedici en een arbeids- of onderwijsdeskundige.

HiX
HiX is het volledig geïntegreerde epd van ChipSoft. Deze totaaloplossing voor dossiervoering, workflowondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth biedt professionals in de zorg ondersteuning op maat. Bovendien faciliteert HiX veilige gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en betrekt het patiënten meer bij hun zorgproces. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen de zorgverleners overal en op ieder moment beschikken over alle relevante patiëntinformatie en registratiemogelijkheden.

Dossier Epd/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.