Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Hoe Roy Pelzer het hergebruik van mondkapjes uitvond

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Pelzer: ‘Ik heb kunnen aantonen dat FFP2 mondkapjes vrij zijn van micro-organismen door middel van plasmasterilisatie op 60 graden’.    
Roy Pelzer recyclebare mondkapjes maastricht umc+
Recyclebare mondkapjes Foto: Maastricht UMC+

Roy Pelzer, deskundige steriel-medische hulpmiddelen in

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Door ze even in kokend water te dompelen kun je katoenen mondkapjes veel vaker gebruiken, lijkt me. En die zouden toch te maken moeten zijn in NL? Uiteraard moet het katoen wel fijnmazig genoeg zijn, maar dan zouden ze toch een sterk werkende remming moeten kunnen hebben op de nies- en hoestdruppelsmigratie. Zodat ze voor gebruik door het publiek wel geschikt zijn.

   De vraag naar mondkapjes zal nog heel sterk gaan stijgen naar mijn overtuiging, vooral daar blijkt dat bijv. Hong Kong met o.a. een stringent mondkapjesbeleid het virus zo goed als volledig onder controle heeft. Terwijl de horeca gewoon open is gebleven. Dus RIVM? Kledingmakers in NL?

   Verder natuurlijk een goed idee van dhr. Pelzer.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.