Wlz-zorg voor 25 procent minder

De zorgkantoren van Zilveren Kruis en VGZ hebben voor het eerst in hun bestaan afspraken gemaakt over gecontracteerde langdurige zorg thuis tegen een tarief dat 25 procent lager is dan het standaardtarief voor traditionele zorginstellingen. Het gaat om afspraken met Home Instead Thuisservice die sinds begin dit jaar via het Modulair Pakket Thuis zorg levert.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ouderenfotolia400.jpg
Foto: Fotolia400

Home Instead staat bekend als bedrijf dat alleen op particuliere basis of met persoonsgebonden budgetten zorg levert. Met ingang van 2017 biedt het bedrijf echter ook Zorg In Natura (ZIN) bij klanten thuis. Directeur Eric Kindt legt uit: ‘We hebben unieke afspraken gemaakt, waarin we via het Modulair Pakket Thuis (MPT) budget krijgen van de zorgkantoren. In ouderwetse termen is dat een bedrag dat ongeveer tussen ZZP 4 en ZZP 5 in ligt. Hiervan leveren onze eigen mensen Persoonlijke Verzorging en Begeleiding. Voor verpleegkundige zorg werken we samen met derde partijen. Dat kan een zzp’er zijn of iemand van een

2
200

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.