Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

Home Instead zet oudere werknemers in

Thuiszorgorganisatie Home Instead Senior Care opent deze maand de eerste franchisevestiging in ons land. Onder de naam Home Instead Thuisservice wil de Nederlandse franchisenemer voornamelijk oudere werknemers inzetten om thuisservice te verlenen.
Home Instead zet oudere werknemers in

Het uit Amerika overgewaaide zorgconcept Home Instead Senior Care is gericht op de particuliere markt voor niet-medische thuisservice aan senioren. “Je moet denken aan hulp bij de boodschappen en andere ondersteunende diensten”, zegt zorg-ondernemer Eric Kindt. Hij heeft samen met Laurens de Goeij en Bas Steenbergen de rechten gekocht om het thuiszorgconcept in Nederland aan te mogen bieden. Kindt was al in de zorg actief met Woonzorgnet, een private onderneming die AWBZ-zorg biedt.

Pgb

“Woonzorgnet staat los van wat we willen bereiken met Home Instead Thuisservice. We leveren met Home Instead meer Wmo-achtige zaken.” Gemeenten zullen deze diensten niet vergoeden. Het gaat om uren die mensen uit eigen zak betalen of mogelijk met hun persoonsgebonden budget (pgb). “De klant is koning en bepaalt wat nodig is. Niet op de taakgerichte manier zoals de traditionele thuiszorg dat hier doet. Een klant zal ongeveer 25 euro per uur betalen zonder omzetbelasting. Onder de regels van het pgb hoef je geen belasting te betalen. Klanten zonder pgb betalen wel 19 procent belasting en komen uit op ongeveer 29,75 euro.”

Instead Senior Care

De werknemers van Instead Senior Care zullen iets meer verdienen dan reguliere thuiszorgmedewerkers. “We doen niet aan pensioenopbouw of vakantiegeld. Dat betalen we liever uit in het uurloon.” Home Instead heeft het liefst oudere medewerkers. “Dat is een van de speerpunten in de vernieuwing. Vijftigplussers die parttime willen bijverdienen kunnen bij ons aan de slag. Zij zullen niet zozeer voor pensioenopbouw gaan maar voor een aanvulling op een ander inkomen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter /Beeld © ANP Roos Koolen)

Lees meer:

Amerikaanse keten gaat thuiszorg leveren in Nederland

Libertas ontslaat thuiszorgmedewerkers

Vivium eist loonoffer van thuiszorgmedewerkers

11 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. ze hebben me liefst, met veel inzet, als vrijwilligster!
  Nu zie ik dat het betaalbaar wordt!
  Wij leven tenslotte ook niet van de lucht!
  En vrijwilligester zijn is slecht voor de concurentie!

 3. de uitspraak ‘we doen niet aan pensioen en vakantiegeld voor onze werknemers’ lijkt me geen voorbeeld van kennis hebben van de Nederlandse wetgeving. Het is in dat opzicht dus een twijfelachtig bedrijfsmodel.

 4. Prima idee: ik doe dit als ZZP-er al een aantal jaar. Enne Henka: Ook iemand van 55+er moet eten, dus het kán niet altijd gratis. Mijn ervaring is dat als iets gratis is, men denkt dat het niet veel waard is….Faciliteren vanuit de WMO wordt dus betaald met onze belastingcenten. Prima voor de kleine beurs, maar degene die de waarde zien, zijn meestal wel bereid te betalen. Succes!

 5. Hallo, Interessant, ik hoorde het ook al op BNR. Graag wil ik er meer over weten. Ik ben vrouw, 58 jaar was facility manager woon in Nijmegen..

 6. Hallo, Interessant, ik hoorde het ook al op BNR. Graag wil ik er meer over weten. Ik ben vrouw, 58 jaar was facility manager woon in Nijmegen..

 7. Dit is al weer een zorgkosten verhogende thuiszorgorganisatie er bij.”Noaberschap” moet weer uit de motteballen! Waarom zou zeker de 3e generatie van 55+ers die fit zijn en niet meer werken voor de 4e generatie (zeg 75+ers) niet een aantal uren per week vrijwillig kunnen werken? Dit dan wel gefaciliteerd, gecoached en gecoordineerd door de lokale overheid (zou b.v.uit WMO kunnen).Dit is meer het Japanse model; elkaar met gesloten beurs helpen en dat lokaal organiseren!
  De zorg wordt nu al onbetaalbaar.
  En..bijna iedereen komt zelf ook aan de beurt om eens geholpen te worden. Dit kost geen geld maar geeft jezelf en de maatschappij positieve energie.Kijk verder ook naar de website van “United by passion”.

 8. Ben bij de bijeenkomst in februari geweest in Amsterdam. Het idee is beslist niet gek. De nadelen zullen door deze ondernemers vast wel worden gecompenseerd, zoals de verplichtingen van de Nederlandse wet- en regelgeving. Ben ook benieuwd hoe dit zich gaat verhouden tot de gemeenten die meer en meer over gaan tot het inzetten van uitkeringsgerechtenden voor dit soort klussen, onder het motto: “verdien je uitkering”. Aan de ondernemers van Home Instead: veel succes. Dat je dit aangaat verdient absoluut een pluim.

 9. ik ben bijna 58 jaar en vraag me af of ik voor deze toko kan werken en wat dan de echte verdiensten zijn; voor de goede orde ik heb geen ander inkomen en moet wel kunnen leven van mijn inspanningen. Wilt u mij wat meer informatie geven a.u.b. Ik woon in De Meern heb eigen vervoer, ben gezond en ben sociaal vaardig.