Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

HRM-professionals willen digitaal personeelsdossier

Annelies Vermeulen
Als het aan de HRM-professional ligt, maakt ruim zes op de tien grote zorginstellingen binnen twee jaar gebruik van een volledig digitaal personeelsdossier. Dit blijkt uit recent onderzoek van DDinformatica.
HRM-professionals willen digitaal personeelsdossier

Het gebruiksgemak is de voornaamste reden. De professionals missen vooral de mogelijkheid om dossiers of dossierstukken snel en eenvoudig te kunnen raadplegen en de optie dat meerdere medewerkers gelijktijdig dossiers kunnen inzien, zonder daarvoor onnodige kopieën te hoeven maken of schaduwdossiers te onderhouden. Daarnaast is ook ruimtebesparing een belangrijke reden om te digitaliseren.

Digitale dossiers

Overigens worden door de grote zorginstellingen al de nodige initiatieven genomen om papieren documenten om te zetten in digitale vorm. 37 procent van de respondenten geeft aan reeds documenten te scannen voor een digitaal archief. Ongeveer 20 procent zegt de personeelsdossiers inmiddels volledig gedigitaliseerd te hebben. De prognose is dat dit over een jaar bijna de helft zal zijn en over twee jaar ruim 60 procent. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Elektronisch medisch dossier Nexuz Health wint Agoria e-Health Award

Gelderse Vallei lanceert voedingsmodule in persoonlijk gezondheidsdossier

PvdA stelt kamervragen over medische dossiers op telefoons

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.