Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hugo Borst wint prijs voor manifest over ouderenzorg

Redacteur Zorgvisie
Hugo Borst en Carin Gaemers krijgen de Machiavelliprijs 2016 voor hun manifest Scherp op Ouderenzorg. Dat heeft de Stichting Machiavelli bekendgemaakt.
Ouderenzorg_Fotolia_62897236_Subscription_Yearly_XXL_450.jpg
Foto: Fotolia

Borst en Gaemers winnen de prijs om zij volgends de jury politieke geschiedenis hebben geschreven door het onderwerp in recordtempo uit de politieke sfeer te halen. De twee stelden in het manifest tien punten op om de ouderenzorg te verbeteren. Die ideeën spraken niet alleen veel burgers aan, maar ook politci die staatssecretaris Van Rijn opriepen om puntsgewijs in te gaan op het manifest.

Reactie van Rijn op manifest
Van Rijn reageerde in november op het manifest. Hij noemde het een ‘enorme steun in de rug’ voor iedereen die er dag in dag uit hard aan werkt om de ouderenzorg te verbeteren. Wel gaf hij aan dat veranderingen niet altijd snel worden doorgevoerd. ‘Dat fundamentele veranderingen in gang zijn gezet, wil niet zeggen dat het altijd snel gaat. Ik deel het ongeduld. Een structureel beter niveau bereiken in al onze verpleeghuizen is deels een kwestie van lange adem en inspelen op een veranderende zorgvraag.’ De staatssecretaris gaf aan dat het vrijmaken van 200 miljoen euro voor dagbesteding en deskundigheidsbevordering en het schrappen van de bezuiniging van 500 miljoen euro bij moeten dragen aan het verbeteren van de ouderenzorg.  

(ANP/Zorgvisie)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.