Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Hugo de Jonge schaft minutenregistratie wijkverpleging nu echt af

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
De minutenregistratie in de wijkverpleging wordt nu echt afgeschaft. Vanaf 1 januari 2019 geldt het principe ‘zorgplan=planning=realisatie, tenzij’. Minister De Jonge van VWS heeft dat afgesproken in een convenant met de sector.
Minister Hugo de Jonge van VWS aanpassen.
De regierol is in het zorgstelsel niet goed belegd, vindt minister Hugo de Jonge van VWS. Foto: VWS/Martijn Beekman

De minutenregistratie lijkt wel onuitroeibaar

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Uitvoering is mogelijk door zorgplan waarin de opdracht met tijd staat, door cliënt en zorginstelling te laten ondertekenen. De te verrekenen tijd is dan opgenomen in het zorgplan. Indien de zorg dan niet geleverd wordt, klaagt de cliënt en zo is de controle eenvoudig geregeld.

  2. Lees alle reacties
  3. Fijn dat de motie van mij eindelijk wordt uitgevoerd.

   29 200 XVI Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2004 Nr. 85
   MOTIE VAN HET LID VIETSCH C.S. Voorgesteld 27 november 2003
   De Kamer, gehoord de beraadslaging, constaterende, dat verpleegkundigen en verzorgenden op vijf minuten nauwkeurig tijd moeten schrijven; overwegende, dat het tijdschrijven grote administratieve lasten betekent voor cliënt, zorgverlener, zorginstelling en zorgkantoor; verzoekt de regering per 1 januari 2004 het tijdschrijven af te schaffen en de eigen bijdrage op basis van het overeengekomen zorgplan te laten berekenen, en gaat over tot de orde van de dag.
   Vietsch Lambrechts Van Miltenburg

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.