Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Huisartsen en wijkverpleegkundigen ondertekenen Green Deal

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken heeft op 1 december samen met een brede coalitie van partijen uit de zorg- sport- , natuur- en recreatiesector de Green Deal beterinhetgroen.nl getekend. Hierin bundelen dertien partijen hun kennis, ervaring en netwerk om zo informatie over gezonde initiatieven in het groen beter toegankelijk te maken.
Huisartsen en wijkverpleegkundigen ondertekenen Green Deal
Foto: ANP VALERIE KUYPERS

Een Green Deal biedt bedrijven, burgers en organisaties een laagdrempelige mogelijkheid om samen met de overheid te werken aan groene groei. Initiatieven uit de samenleving staan daarbij aan de basis. De Rijksoverheid neemt de Green Deal Beterinhetgroen.nl op in de implementatie van de Rijksnatuurvisie en in de communicatie rondom het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is gezondheid’. De Green Deal is ondertekend op een congres voor onder andere huisartsen, wijkverpleegkundigen en sociale wijkteams over zorg en ondersteuning in de buurt.

Partijen

De brede coalitie van partijen spant zich in om zoveel mogelijk mensen en organisaties te stimuleren Beterinhetgroen.nl te gebruiken: Staatsbosbeheer, LandschappenNL, De Hart&Vaatgroep, Diabetesvereniging Nederland, Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO), Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), Progez, Beroepsvereniging Groene Zorg (BVGZ), De Friesland Zorgverzekeraar, Landal GreenParks, de Rijksoverheid (Ministerie van Economische Zaken en Ministerie van  Infrastructuur en Milieu) en MediQuest. Beterinhetgroen.nl is geïnitieerd door MediQuest.

Groene leefomgeving

Er is toenemend bewijs dat natuur positieve effecten heeft op de gezondheid, maar veel mensen weten relevant aanbod bij hen in de buurt nog niet te vinden. Beterinhetgroen.nl stimuleert het gebruik van de groene leefomgeving voor een gezonde en vitale bevolking door initiatieven op het snijvlak van groen en gezondheid beter vindbaar te maken.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.