Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Huisartsen moeten zorg betaalbaar houden

Mark van Dorresteijn
Huisartsen moeten de komende jaren meer zorg overnemen van andere sectoren waardoor de zorg betaalbaar blijft. In het nieuwe akkoord komt er expliciet ruimte voor substitutie, zo blijkt uit de afspraken tussen VWS en diverse partijen uit de eerste lijn, waaronder de Landelijke Vereniging voor Huisartsen, de Vereniging Huisartsenposten Nederland en de Landelijke organisatie voor Ketenzorg.
Huisartsen moeten zorg betaalbaar houden
Foto: ANP Photo
Premium

De huisartsenzorg heeft een groot

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Als het zo moet, dan vermoed ik dat de opleiding van huisartsen moet worden veranderd in opleiding tot specialist. Dat wordt blokken voor de toekomstige huisarts, want het geld en budget van de minister gaan voor. Zoveel mogelijk van de ziekenhuiszorg naar de eerste lijn. Of de huisarts en de huisartspraktijk daarvoor de deskundigheid en kennis heeft doet niet ter zake, of zij adequaat geoutilleerd zijn ook niet. Of de zorg dan beter wordt en dezelfde kwaliteit heeft ook niet. De LVH is akkoord, alleen uit angst voor straf(korting). Voor de specialisten en ZBCs eveneens. Alle akkoorden komen tot stand uit de angst voor erger. Mooie politiek, maar uiteindelijk gaat dat nooit goed. Maar ja, 4 jaar als minister de rit uitzitten is belangrijker. Deze minister, dit kabinet en deze tweede kamer gaan het verschil heus niet maken. Verloren tijd…..troosteloos.

  3. Leuk is dat . Naast zichzelf , naast zijn familie, naast zijn personeel, naast zijn praktijk , en vooral naast zijn patiënten , mag de huisarts, sorry MOET zelfs, de door onze tobbestuurders totaal verziekte ZORG weer gezond maken . Leuk is ook dat hij daarvoor minimale , wel door de niet medisch onderlegde marktpartijen in de ZORG geoorloofde , uiteraard GENERIEKE, middelen mag/moet gebruiken , omdat vooral de roverheid zijn geldzucht niet kan beheersen, laat staan ervan afkicken. Let er ook op beste huisartsen dat u NIET samenwerkt , anders staat de nza, NMa enz. weer voor u klaar met een financiële aderlating , leuke boete , weet u nog wel ? ? Mocht u, huisarts , succesvol zijn dan dreigt voor u geen bonus en hopelijk ook geen boete , maar bij overschrijding van het door de uitermate deskundige ambtenaren vastgestelde norminkomen natuurlijk wel een ” CORRECTIE” ? ?

  4. Het ongepermiteerde indiceren is denk wel afgelopen!
   Te makkelijk voor woorden, als een vergoeding niet onder een bepaalde indicatie ging, dan maar onder een indicatie, die wel vergoed worden.
   Of ze het zo moeilijk maken dat een heel scala van indicatie zijn , die er wel onder vallen.
   Het lijkt alles bij elkaar wel ‘ CREATIEF BOEHOUDEN’
   Nu komt de roeping voor het vak echt pas om de hoek kijken?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.