Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Huisartsen tevreden over Buurtzorg

Huisartsen, cliënten, mantelzorgers en medewerkers zijn enthousiast over Buurtzorg en geven deze nieuwe vorm van thuiszorg een ruime acht. Zo blijkt uit onderzoek van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL).

Buurtzorg is een landelijke netwerkorganisatie die thuiszorg levert. De organisatie werkt, anders dan de meeste thuiszorgorganisaties, met zelfsturende teams van hoogopgeleid personeel. Buurtzorg is in 2006 opgericht als reactie op de schaalvergroting in de thuiszorg en de opkomst van de zogenoemde stopwatchzorg. De organisatie bestaat inmiddels uit zo’n 45 teams die thuiszorg leveren aan zelfstandig wonende cliënten. Er is een hechte samenwerking met de huisartsen, het ziekenhuis en het sociale netwerk van de buurt. De zorg rond een cliënt wordt door zo min mogelijk verschillende medewerkers gegeven. De teams worden ondersteund door een landelijk kantoor in Almelo en kunnen de hulp inroepen van een coach.

Betrouwbaar

Cliënten vinden het personeel betrouwbaar en professioneel, de bejegening prettig en de telefonische bereikbaarheid goed, zo blijkt uit onderzoek van het NIVEL. “Huisartsen vinden het prettig dat onze verpleegkundigen direct aanspreekbaar zijn”, zegt directeur Jos de Blok. De onderzoekers van het NIVEL voerden gesprekken met medewerkers, mantelzorgers, cliënten en huisartsen en analyseerden de vragenlijsten van 357 cliënten. Het onderzoek is uitgevoerd op initiatief van de Stichting Buurtzorg Nederland en gesubsidieerd in het kader van het Transitieprogramma in de Langdurende Zorg van VWS. (Zorgvisie – Bart Kiers/Jolande den Hollander)

Lees ook:

Terug naar de basis (achtergrondartikel)

Antwoord op malaise in thuiszorg (achtergrondartikel)

Domoticaproject wint Best Practice Award

1 REACTIE

  1. Dit kan inderdaad niet maar wanneer wordt BUURTZORG nederland van Jos de Blok eens aangepakken? Die krijgt al jaren van de zorgkantoren het maximum CTG tarief! Dat vanaf 2006!! Dat is gemiddeld over al die jaren meer dan 10 miljoen meer dan andre thuiszorg instellingen krijgen ! DAT IS NIET EERLIJK tegenover de burgers en andere thuiszirginstellingen. !! En nu stoppen ze dus deze miljoenen extra in de WMO en allerlei andere BVs van Jos De Blok kijk maar eens op de kamer van koophandel !!! EEN SCHANDE tegenover client en zorgaanbieder want die moeten het met miljoenen minder doen en Jos De Blok pakt hun eigen teams af!! zo kunnen we allemaal BUURTZORGJE spelen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.