Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IBM betaalt 2,6 miljard dollar voor Truven Health

Computerbedrijf IBM heeft het Amerikaanse Truven Health Analytics overgenomen voor 2,6 miljard dollar (2,3 miljard euro). Dat meldt nieuwssite NU.nl.
wereldbol400.jpg

Truven Health Analytics levert analysesoftware, gezondheidsinformatie en onderzoeksmiddelen voor ziekenhuizen, overheidsinstanties en andere medische bedrijven. Bij het bedrijf zijn 2.500 mensen in dienst. De big data-diensten van Truven Health worden door 8.500 cliënten gebruikt. IBM bevestigt de overnameplannen tegenover TechCrunch.

IBM
IBM gaat de databases en werknemers van Truven Health samenvoegen met zijn eigen gezondheidsplatform Watson Health. Met behulp van dit platform gaat IBM medische apparatuur en software voor ziekenhuizen en andere instanties maken. Partners van IBM, zoals Apple, Medtronic, Johnson & Johnson, krijgen ook toegang tot het Watson-platform.

Patiëntproblemen
De informatie van Truven Health is vaak rechtstreeks afkomstig van ziekenhuizen die melding doen van patiëntproblemen. IBM zegt dat ze hiermee duidelijke informatie over de medische markt hebben, wat kan worden ingezet om betere software en hardware te maken. (NU.nl)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.