Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Icare ontslaat mogelijk 400 mensen

EINDHOVEN - Honderden medewerkers van de thuiszorgorganisatie Icare hebben in Zwolle geprotesteerd tegen het dreigende verlies van hun baan. De gemeente heeft bij de aanbesteding van de thuiszorg 'boterzachte eisen' gesteld over de overname van het huidige personeel, zei Edith Snoey, voorzitter van Abvakabo FNV.

Thuiszorgorganisatie Icare verloor de aanbesteding van drie andere concurrenten. Circa vierhonderd medewerkers van Icare dreigen daarom nu per 1 januari zonder baan te zitten. “Deze medewerkers hebben recht op behoud van werk met hetzelfde loon en met dezelfde cliënten. Dit zijn redelijke eisen, maar daar wordt in Zwolle anders over gedacht”, aldus Snoey.

Aan het werk

Volgens de bond zou het personeel net als gangbaar is in het personenvervoer door de nieuwe aanbieder overgenomen moeten worden. In een petitie heeft de vakbond de gemeenteraad van Zwolle opgeroepen de aanbesteding te stoppen. Zorgwethouder Erik Dannenberg van Zwolle zegt dat de gemeente de medewerkers van Icare aan het werk wil houden. (ANP)

Lees ook:

Zorgbalans gaat 450 mensen ontslaan

Prismant hekelt uitspraak FNV

FNV en thuiszorg willen uitstel WMO

Evean wint door hele land

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.