IGZ: ‘ActiZ niet eens met eigen kwaliteitsvragen’

Niet de IGZ, maar ActiZ heeft de indicatoren voor kwaliteit van zorg bepaald. Dat stelt de Inspectie naar aanleiding van een recente brief van ActiZ-voorzitter Guus van Montfort waarin hij een aantal kwaliteitsvragen ‘raar’ noemt.
bedden400.jpg

Van Monfort spreekt in een brief van vorige week onder andere over verkeerde kwaliteitsvragen. Zo moeten bijvoorbeeld speciale matjes naast het bed niet als valpreventie worden gecodeerd, maar als vrijheidbeperkende maatregel. ‘Zonder de uitvraag van een passende context te voorzien en daarbij de betekenis van de gegevens helder en zorgvuldig te duiden, is er geen sprake van zinvolle transparantie’, schrijft Van Montfort.

Vreemde discussie
Inspecteur-generaal Ronnie van Diemen twitterde eerder al dat ‘zorgaanbieders de indicatoren voor kwaliteit en veiligheid zelf hebben bepaald’. Dit zegt ook IGZ-woordvoerder Wilbert Ransz. ‘Het begint een vreemde discussie te worden. ActiZ heeft zelf met deze

3
76

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.