IGZ: ‘ActiZ niet eens met eigen kwaliteitsvragen’

Niet de IGZ, maar ActiZ heeft de indicatoren voor kwaliteit van zorg bepaald. Dat stelt de Inspectie naar aanleiding van een recente brief van ActiZ-voorzitter Guus van Montfort waarin hij een aantal kwaliteitsvragen ‘raar’ noemt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
bedden400.jpg

Van Monfort spreekt in een brief van vorige week onder andere over verkeerde kwaliteitsvragen. Zo moeten bijvoorbeeld speciale matjes naast het bed niet als valpreventie worden gecodeerd, maar als vrijheidbeperkende maatregel. ‘Zonder de uitvraag van een passende context te voorzien en daarbij de betekenis van de gegevens helder en zorgvuldig te duiden, is er geen sprake van zinvolle transparantie’, schrijft Van Montfort.

Vreemde discussie
Inspecteur-generaal Ronnie van Diemen twitterde eerder al dat ‘zorgaanbieders de indicatoren voor kwaliteit en veiligheid zelf hebben bepaald’. Dit zegt ook IGZ-woordvoerder Wilbert Ransz. ‘Het begint een vreemde discussie te worden. ActiZ heeft zelf met deze

3
106

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Naar mijn mening behelst het beleid van het Ministerie een 'links om of rechts om' aanpak, een minzame vorm van 'slikken of stikken.' In een dergelijke aanpak lijkt het te gaan om 'de zorg, maar in essentie niet. Althans die indruk wordt gewekt, ondanks de mooie woorden.
    Het gaat niet om de zorg maar om het 'transitiedoel' en het beeld dat bij het Ministerie bestaat over de zorg en door de IGZ ten volle wordt uitgevoerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.