Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

IGZ: boek open over onderzoek gehandicaptenzorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg is het niet eens met conclusies in de media en informeert op haar website over de gang van zaken bij het onderzoek naar misstanden in de gehandicaptenzorg. Aanleiding is het overlijden van een bewoonster van zorginstelling Novo. De Inspectie benadrukt dat de kwaliteit van de gehandicaptenzorg algemeen niet is verslechterd.
IGZ: boek open over onderzoek gehandicaptenzorg
Foto: IGZ

De Inspectie voor de Gezondheidsheidszorg acht het noodzakelijk haar onderzoek naar het overlijden van een bewoonster van zorginstelling Novo in Groningen voor het publiek inzichtelijk te maken. Kennelijk omdat de berichtgeving in de media over de onderzoeken van de Inspectie naar misstanden in de gehandicaptenzorg, de rol van de IGZ niet goed over het voetlicht brengt.

Overlijden

Op 5 en 13 augustus besteedde het televisieprogramma Nieuwsuur aandacht aan misstanden in de gehandicaptenzorg in het algemeen en bij Novo in het bijzonder. Begin 2012 overleed een bewoonster van Behandelcentrum Onnen van Novo, een instelling voor verblijf en behandeling van (licht) verstandelijk

4
18

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.