Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

IGZ: boek open over onderzoek gehandicaptenzorg

Redacteur Zorg+Welzijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg is het niet eens met conclusies in de media en informeert op haar website over de gang van zaken bij het onderzoek naar misstanden in de gehandicaptenzorg. Aanleiding is het overlijden van een bewoonster van zorginstelling Novo. De Inspectie benadrukt dat de kwaliteit van de gehandicaptenzorg algemeen niet is verslechterd.
IGZ: boek open over onderzoek gehandicaptenzorg
Foto: IGZ
Premium

De Inspectie voor de Gezondheidsheidszorg

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Wederom blijkt de igz meer bezorgd om de eigen ”reputatie” dan om een betere ZORGVERLENING te bevorderen . Zowel Nieuwsuur, brandpunt als wel Argos hebben tenenkrommende uitzendingen verzorgd van het verwijtbaar feilen van de igz , vooral onder de weggepensioneerde , door Radar als leugenaar te kijk gezette voorzitter v.d.wal in de sloot .

  2. Lees alle reacties
  3. De IGZ is op zijn tenen getrapt.
   Zelf heb ik langdurig in de gehandicaptenzorg gewerkt en ik weet dat de bevindingen van nieuwsuur waar zijn .De zorg is wel degelijk verslechterd met minder bekwaam personeel, die naast hun baan ook nog een bijbaan moeten hebben om financieel rond te komen. Wil de IGZ beweren dat de zorg verbeterd is kom dan maar met feiten.
   De bewoners hebben met veel wisselende krachten te maken die anders opgeleid zijn. Als je namelijk geen werk hebt of iets anders bent dan kun je altijd nog terecht in de zorg, zo ziet de regering dat.
   Ik vind verzorgen voor kwetsbare mensen wel degelijk een beroep!
   Ik kan zo een aantal verslechteringen op noemen namelijk uitgeklede basiszorg is soms niet eens van toepassing!

  4. Ik vind dat ik vrij goed ingevoerd ben in de zorg en mij is niets afwijkends opgevallen in uitlatingen van Nieuwsuur; ook de 60 procent ondermaats in de zorginstellingen klopt aardig met mijn bevingen.
   Verder had het bestuur, hoofdbestuur en Raad v Toezicht van NOVO geluk dat ze niet bij mij door de straat liepen!!!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.