Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ controleert op sterftecijfers

DEN HAAG - Hartcentra die niet per 1 januari 2007 hun sterftecijfers openbaar maken, kunnen komend najaar een inspectiebezoek verwachten. De inspectie onderwerpt deze centra aan een ‘eerste fase onderzoek’ naar de kwaliteit en veiligheid van de zorgverlening. Dit meldt de IGZ.

Als uit de scan van de eerste fase blijkt dat er twijfels bestaan over de kwaliteit en veiligheid van de zorgverlening in bepaalde centra, dan zal er een diepgaand onderzoek volgen. Aanleiding voor deze aanpak van de IZG vormen de problemen rond de hartchirurgie in St Radboud in Nijmegen en de tijdelijke sluiting van dit hartcentrum.

Mail

De inspectie heeft nu besloten alle hartchirurgische centra te gaan controleren, omdat de cijfers in het Radboud min of meer ‘toevallig’, via een uitgelekte interne mail, werden ontdekt. Bovendien was er een relatief lange tijd tussen het ontstaan van de problemen, het treffen van maatregelen en de periode waarin patiënten vermijdbare schade hebben geleden. De inspectie richt zich nu op de hartchirurgische keten, maar vraagt in de nabije toekomst ook aandacht voor andere risicovolle ingrepen bij de intensive care en andere afdelingen. (IGZ)

Brief aan de Raad van Bestuur

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.