Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

IGZ gaat meer op reputatie zorgaanbieders letten

De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat bij opleiding van nieuwe inspecteurs duidelijk maken hoe groot de impact is van verscherpt toezicht. Ook krijgen zorginstellingen meer ruimte om hun zienswijze te uiten bij het openbaarmaken van rapporten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
IGZ gaat meer op reputatie zorgaanbieders letten

De IGZ liet het openbaarmakingsbeleid onderzoeken door de Erasmus Universiteit en het Verwey-Jonkers Instituut. Daaruit komt naar voren dat zorginstellingen de IGZ steunen en begrip hebben voor openbaarmaking inspectierapporten en maatregelen. Doel van de openbaarmaking is het het bevorderen van de naleving van wetten en richtlijnen. Om antwoord te krijgen op de vraag of zorgaanbieders zich daardoor ook beter aan de regels houden, vroeg de inspectie dit te onderzoeken.

Kritiek

Hoewel zorgaanbieders de publicatie van rapporten en maatregelen steunen, uiten zij ook kritiek. Zo ervaren ze de korte voorbereidingstijd op de openbaarmaking van verscherpt toezicht als problematisch. Ook blijkt dat

0
46

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.