IGZ gaat meer op reputatie zorgaanbieders letten

De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat bij opleiding van nieuwe inspecteurs duidelijk maken hoe groot de impact is van verscherpt toezicht. Ook krijgen zorginstellingen meer ruimte om hun zienswijze te uiten bij het openbaarmaken van rapporten.
IGZ gaat meer op reputatie zorgaanbieders letten

De IGZ liet het openbaarmakingsbeleid onderzoeken door de Erasmus Universiteit en het Verwey-Jonkers Instituut. Daaruit komt naar voren dat zorginstellingen de IGZ steunen en begrip hebben voor openbaarmaking inspectierapporten en maatregelen. Doel van de openbaarmaking is het het bevorderen van de naleving van wetten en richtlijnen. Om antwoord te krijgen op de vraag of zorgaanbieders zich daardoor ook beter aan de regels houden, vroeg de inspectie dit te onderzoeken.

Kritiek

Hoewel zorgaanbieders de publicatie van rapporten en maatregelen steunen, uiten zij ook kritiek. Zo ervaren ze de korte voorbereidingstijd op de openbaarmaking van verscherpt toezicht als problematisch. Ook blijkt dat

0
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.