Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘IGZ gaf lijst medische missers per ongeluk aan RTL’

De lijst met medische fouten die in februari in handen van RTL Nieuws terecht is gekomen, is daar per ongeluk beland. Dat laat het Openbaar Ministerie dinsdag weten. RTL had een informatieverzoek ingediend bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over medische hulpverlening bij publieksevenementen en kreeg daarop een lijst met meer meldingen dan de bedoeling was.
'IGZ gaf lijst medische missers per ongeluk aan RTL'
Foto: IGZ

Het ministerie van VWS deed aangifte van schending van het ambtsgeheim. Het OM gaat ervan uit dat er geen sprake is geweest van opzettelijk strafbaar handelen en seponeert de zaak. RTL Nieuws maakte in februari bekend dat het een lijst in handen had met zo’n 1000 meldingen die in de afgelopen 3 jaar door zorginstellingen waren gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). (ANP)

1 REACTIE

  1. Als een arts door zijn/haar laksheid (maar ‘niet opzettelijk’) vergelijkbare misser met verregaande consequenties zou begaan, zou de kans groot zijn dat hij/zij vervolgd zal worden. Meten we niet met 2 verschillende maten ? Voor de ambtenaren, politici, bankiers, etc., gelden blijkbaar in onze samenleving andere normen. Over fouten van deze beroepsgroepen zullen we ook mopperen, maar bij de artsen hebben we blijkbaar behoefte om hun in het openbaar “met de spijkers op de kruis op te hangen”. Waar komt dat vandaan ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.