Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ onderzoekt alle locaties instelling NOVO

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doet onderzoek naar alle locaties van zorginstelling NOVO, die 80 vestigingen heeft in Groningen en Drenthe. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
IGZ onderzoekt alle locaties instelling NOVO

Aanleiding voor het onderzoek is een incident in één van de locaties, het behandelcentrum in Onnen. Een verstandelijk gehandicapte vrouw van 44 overleed daar vorig jaar, nadat ze door vier personeelsleden minutenlang tegen de grond was gedrukt.

Reconstructie

Het VPRO-radioprogramma Argos zond zaterdag een reconstructie van dat incident uit. Daarin kwam naar voren dat de zaak door justitie is geseponeerd, omdat er geen sprake zou zijn geweest van disproportioneel geweld. Nabestaanden betwisten dat. Ze stelden in Argos dat de vrouw bont en blauw was en dat haar neus en mond kapot waren.

Rapport IGZ

Een rapport van de IGZ over het incident was vorige maand aanleiding voor NOVO om de locatie in Onnen te sluiten. In het rapport krijgt het behandelcentrum ervan langs. Het personeel bedoelt het goed, concludeert de inspectie, maar is te veel bezig met het beperken van de vrijheden van de bewoners en te weinig met hun ontwikkeling. De IGZ wilde de locatie Onnen onder verscherpt toezicht stellen, maar door de sluiting van het behandelcentrum is dat afgewend. (bron: ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.